Volg
Kinderhulp Ghana

Facebook Twitter LinkedIn Youtube

Nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte gehouden worden?

Lees ook oudere nieuwsbrieven.

Direct
doneren

Zonder uw steun kunnen we maar weinig beginnen. Daarom is uw bijdrage meer dan van harte welkom!

Toekomstvisie
Uw donatie 95% besteed
Minimale bestuurskosten
Weeskinderen

Wat we doen | Wie we zijn | Speerpunten | WeeskinderenGeschiedenis | Toekomstvisie | Partners | Presentatie’s | Contact

De stichting zet zich in voor kansarme kinderen in Nsoatre, een gebied in de aan Ivoorkust grenzende provincie Brong-Ahafo in Ghana, West Afrika. Het gebied, met als centrum het plaatsje Nsoatre, is ongeveer 700 km² groot.

Kinderen die niet naar school gaan en veelal rondzwerven in dit gebied, worden door de stichting geholpen. Voorheen stierf 40% van deze kinderen in dit HIV/AIDS gebied.

Stichting Kinderhulp Ghana acteert vanuit een christelijke overtuiging en heeft als doel om deze grote groep van kinderen een toekomst te geven. Daarom richt de stichting zich niet alleen op de opvang van deze zwerfkinderen in een dagopvang, maar bouwt zij ook scholen, kraamklinieken en wordt geboord naar schoon drinkwater. Voor slechts 5 euro per maand steunt u een kind, dat hierdoor goed onderwijs, 2 maaltijden per dag, schoon water en kleding krijgt.

 

Stichting Kinderhulp Ghana (Heart for Children Foundation Ghana) is door CALIBRIS, kenniscentrum voor leren in de praktijk in zorg, welzijn en sport goedgekeurd als stageplaats in Ghana, voor de opleidingen:
– Gespecialiseerd pedagogisch medewerker Kinderopvang
– Pedagogisch medewerker Jeugdzorg

 

 

Als ambassadeur van Stichting Kinderhulp Ghana reisde Aldith Hunkar naar Nsoatre in het West-Afrikaanse land. Ze filmde een aantal projecten van de stichting voor een korte documentaire: