Over Stichting Kinderhulp Ghana

Stichting Kinderhulp Ghana zet zich in voor kansarme kinderen in Nsoatre, een gebied in de aan Ivoorkust grenzende provincie Brong-Ahafo in Ghana, West Afrika.

Kwetsbare groep

Veel kinderen gaan niet naar school en zwerven rond in het gebied. Vanuit onze christelijke identiteit willen we deze grote groep kinderen een toekomst geven. Daarom richt de stichting zich niet alleen op de dagopvang van zwerfkinderen, maar doen we meer voor de kwetsbare groepen in dit gebied.

Lokale partners

Juist de samenwerking met lokale partners vinden we belangrijk, want zij kennen het land, de streek en de mensen als geen ander. Zo brengen we de kracht van lokale expertise samen met het beste van Nederlands ondernemerschap. Door die verbindingen te leggen en te onderhouden, zorgen we doelgericht en daadkrachtig voor echte verbetering: een hele nieuwe toekomst voor de kinderen van Ghana.

Het ontstaan

Solomon Boateng, onderwijzer in Nsoatre ving zwervende kinderen thuis op, gaf hen les en zorgde voor eten. Na contact met ondernemers in Nederland, ontstond de Stichting KinderHulp Ghana en is het werk uitgebreid waardoor mensen inmiddels in een gebied van circa 1.000 km² worden geholpen.

kaart Ghana

Solomon geeft op dit moment leiding aan dertien medewerkers in Ghana. De Nederlandse stichting bestaat uit bevlogen ondernemers die doelgericht via lokale partners in Ghana hun steentje bijdragen aan rechtvaardigheid en een betere wereld.

Help ook mee en maak het verschil! Ben je ondernemer? Word partner en geef hoop aan kansarme kinderen.